RAHSIA MEMIKAT UNTUK MENCARI CALON SUAMI, 7 TIPs MENCAIRKAN HATI LELAKI



Wanita adalah manusia juga mahu bahagia, seperti impian setiap insan ingin dibelai rasa cinta, mencari pasangan dan calon suami.

7 Tips Mencairkan Hati Lelaki, Rahsia Memikat Untuk Mencari Calon Suami

Tips di bawah ni boleh membantu wanita di luar sana bagaimana untuk memikat lelaki yang mereka sukai, malah untuk isteri juga boleh kerana ianya adalah sinomin dengan sifat istimewa wanita.

Kalau anda sudah berkenan dekat lelaki yang selalu di dambakan, disyorkan ada ciri ciri ini:
Tak tinggal solat.
Amanah dan penyayang.
Tak merokok.
Tidak kedekut.
Hormat kamu sebagai wanita, sebagai hamba Allah.
Tak ambil kesempatan nak pegang tangan, nak ajak dating bagai.

Kalau korang ada lelaki macam gini, boleh teruskan kut cinta dan sayang.

Tips 1: Sifat kelembutan
Lelaki memang mudah terpikat dengan kelembutan, kerana kelembutan bukan sifat lelaki pada asasnya.

Lelaki biasanya dikaitkan dengan sifat macho, agak keras di dalam menghadapi situasi kehidupan , maka kekurangan pada lelaki akan dilengkapkan oleh sifat kelembutan wanita.

Lelaki akan cair dengan kelembutan wanita. Suami dan lelaki akan terpikat pada kasih sayang, sifat keibuan, mengambil berat serta kelembutan sebagai sifat natural wanita.

Pamerkan kelembutan kerana ianya melengkapkan jiwa lelaki. Lelaki akan meletakan kelembutan wanita sebagai keutamaan bila ianya sudah yakin untuk berumahtangga.

Lelaki yang berfikiran matang, biasanya mempunyai visi di dalam kehidupannya di masa akan datang, akan memilih wanita yang penuh sifat kelembutan, untuk menjadi antara tunggak membina keluarga penyayang serta boleh menyayangi anak atau zuriatnya.

Jadi, ambil perhatian sebab secara semulajadinya wanita memang bersifat lemah lembut.

Tips 2: Sifat Manja
Lelaki pada asasnya garang, cepat melenting (biasanya bila egonya tercabar) dan ganas di dalam sesetengah situasi.

Cuma bab ni korang jangan gedik sudahlah. Ianya berbeza dengan sifat keanak-anakan. Sifat ini boleh menghiburkan serta boleh memukau lelaki.

Lelaki amat menyukai wanita yang mempunyai kelembutan dan disempurnakan dengan sifat manja.

Kalau wanita yang sudah berkahwin, sifat manja dan ceria boleh menyebabkan suami terpukau.

All out manja bila kena dengan tempat dan masanya, korang akan memenangi hati lelaki kerana kelembutan adalah titik kelemahan lelaki.

Seorang suami yang angin dan marah marah mungkin sukar dipujuk, namun seorang istei boleh meredakan kemarahan suami melalui kelembutan dalam percakapan, pertanyaaan dan belaian yang boleh meredakan keadaan.

Tips 3: Menerima seadanya
Lelaki akan mencari calon isteri yang boleh menerima seada keadaan diri dan pekerjaannya.

Sebab apa, kejayaan dan kehebatan lelaki biasanya dikaitkan dengan wanita yang memberi sokongan yang kuat kepadanya, terutama bila dia dalam kesusahan.

Wanita mampu memberikan sokongan yang tak berbelah bagi pada dirinya dengan dorongan dan sokongan isteri.

Tips 4: Mengerti kerjaya dan keadaan hidup dan kehidupan lelaki
Lelaki akan tenang, jika ada wanita sentiasa memahami keadaan dirinya kerana sifat wanita yang mudah mengalah, boleh memaafkan, boleh memilih timing yang tepat untuk berleter, berbincang dan bergurau.

Waktu yang betul serta memahami adalah kunci memiliki lelaki atau Mr right yang anda idamkan.

Tips 5: Menjaga penampilan dan imej
Semua manusia suka kepada kecantikan. Lelaki suka kepada wanita atau gadis yang kelihatan cantik, bersih, kemas dan menarik.

Menjadi kebanggaan lelaki memiliki wanita yang cantik walaupun begitu kecantikan sangatlah subjektif sebenarnya di mata lelaki.

Begitu hebat kuasa Allah SWT meletakkan nilai kecantikan berbeza-beza pada pandangan manusia, ianya begitu unik sekali.

Mungkin anda melihat seorang lelaki itu kacak tak terkalah, namun pada pandangan mata wanita lain biasa sahaja.

Jadi, jaga penampilan korang kerana apabila ianya dipadukan dengan tips 1-4 sahaja sudah boleh mencairkan lelaki.

Tips 6: Memiliki Dan Menjaga Kehormatan Diri
Bab ni nampak macam skema tapi paling penting buat lelaki. Kalau aku tanya korang sweet atau coklat yang korang jumpa tepi jalan, yang terdedah kena panas, debu, hujan, habuk dengan coklat yang korang jumpa tersimpan rapi di dalam almari kedai yang di display masih belum dibuka, masih lagi siap dengan tanda harga, yang mana korang agak akan jadi pilihan?

Walaupun nampak simple tetapi penting. Wanita kena jaga maruah dirinya. Lelaki suka gadis yang menghormati diri sendiri, bersikap sopan dan mempunyai etika, tahu batas untuk berjumpa, bersembang dan berbincang dan tidak sesekali membiarkan lelaki memperlakukan diri sesuka hati.

Jagalah maruah diri dan keluarga. Lelaki suka wanita yang berilmu, intelek dan berani mempertahankan hak mereka

Tips 7: Kecantikan Dalaman
Kecantikan dalaman datang dari hati yang ikhlas. Korang sudah jatuh cinta dan ingin memikat hati Mr Right dan anda memang ikhlas.

Kecantikan wanita atau gadis bukan hanya diukur dari segi luaran sahaja tetapi juga dari hati kerana ianya mampu memancarkan keikhlasan dan menjernihkan wajah.

Penampilan penting, wajah yang comel dan cantik penting tetapi kecantikan dalaman merupakan kecantikan tak terkalah.

Ianya cerminan akhlak dan peribadi yang anda tak boleh dibuat-buat atau secara sengaja dan lelaki akan melihat ini sebagai lambang kecantikan sebenar gadis atau wanita.

Semoga memberi manfaat.

0 Response to "RAHSIA MEMIKAT UNTUK MENCARI CALON SUAMI, 7 TIPs MENCAIRKAN HATI LELAKI"

Post a Comment